Lezingen

Met jarenlange ervaring in het Vakonderwijs, lezingen bij Groei & Bloei en als auteur van diverse plantenboeken blijft het erg leuk om de liefde voor planten door te vertellen.

In de lezing komen o.a. de groeifactoren (water, licht, voeding, grond, luchtvochtigheid) voor de plant aan de orde. Verder praten we ook over de standplaats in huis, maar ook de natuurlijke habitat. Deze beleving gebeurt met eigen foto’s van de plant. Zelf meegebrachte planten waar u een vraag over heeft, maakt de lezing levendiger.

MagnoliaGloriosaHibiscus

Andere mogelijkheden zijn het bespreken van een plantenfamilie, of ‘Planten, waar kun je ze vinden en wat kan je ermee?”

Vrucht van de MonsteraProteaBloem op het blad van de Ruscus

Bovenstaande lezingen over kamer- en/of kuipplanten kunnen op locatie gegeven worden. Bij mij in Wageningen is de groepsgrootte maximaal 12 personen.

De kosten zijn € 120 per lezing (2 uur) overdag of avond. Reiskosten zijn 30 eurocent per km.

Een lezing van geheel andere orde is de lezing over Historisch bloemwerk. Hierbij wordt verteld (met beeldmateriaal) hoe het bloemwerk tijdens de Barok eruit zag. Welke technieken er toen gebruikt werden en waarvoor men bloemen gebruikte. Van welke bloemen en groen werd het bloemwerk van gemaakt. Tussen de verhalen door demonstreer ik hoe het bloemwerk er toen uitzag, maar gemaakt met de technieken van toen.

De kosten zijn gelijk als bij de overige lezingen, maar bijkomende kosten zijn ongeveer € 150,00 aan materiaalkosten.

Banketstuk Guirlande Bloemenslinger